Comunicate de presa

09 Dec 2022

Suntem dezamăgiți de votul negativ dat României privind aderarea la spațiul de liberă circulație europeană. Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) a fost și rămâne un susținător fervent al intrării României în spațiul Schengen și speră ca acest lucru să se întâmple într-un orizont de timp apropiat. Un succes în acest proces îl reprezintă eliminarea recentă a MCV (Mecanismul de cooperare și verificare), impus României odată cu aderarea la UE.

25 Nov 2022

Companiile germane din România declară că situația lor economică este bună sau satisfăcătoare, deși cele mai multe dintre ele văd înrăutățindu-se contextul internațional în următoarele 12 luni, potrivit sondajului realizat în luna octombrie 2022 de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România).

09 Nov 2022

Pe 2 noiembrie 2022, s-a desfășurat cu succes prima ediție „MAGNETICO. How to attract and retain talents improving employer branding and creating meaningful HR practices” organizată de BusinessMark la Cluj-Napoca. 15 specialiști din companii locale, naționale și internaționale au vorbit despre „rețetele” ce asigură succesul în atragerea candidaților potriviți într-o organizație, cât și despre acele elemente ce determină angajații să rămână loiali companiilor.

09 Nov 2022

Pe 1 noiembrie 2022, s-a desfășurat cu succes la Cluj-Napoca o nouă ediție „Tax & Finance Forum”, eveniment hibrid în cadrul căruia experți din cele mai importante companii de consultanță fiscală au prezentat și analizat cele mai importante aspecte și noutăți legislative cu impact fiscal, principalele provocări pentru contribuabilii români și soluții de adaptare la noile prevederi.

04 Nov 2022

AHK România anunță cifrele privind schimburile comerciale dintre Germania și România în primele nouă luni ale anului 2022, conform Biroului Federal de Statistică (Destatis)

25 Oct 2022

Pe 13 octombrie 2022, BusinessMark a organizat cu succes la Iași prima ediție a „MAGNETICO. How to attract and retain talents improving employer branding and creating meaningful HR practices”, eveniment în cadrul căruia specialiști în resurse umane au vorbit despre provocările cu care se confruntă în atragerea de noi talente, compatibile cu valorile organizației.

18 Oct 2022

Pe 11 octombrie 2022, a avut loc cu succes cea de-a doua ediție a Conferinței anuale Noerr pe teme financiare și fiscale, în cadrul căreia profesioniștii cu experiență în domeniul financiar au vorbit despre conducerea afacerii în contextul creșterii inflației, al volatilității cursului de schimb și al finanțării costisitoare.

18 Oct 2022

Pe 7 octombrie 2022, BusinessMark a organizat cu succes prima ediție HR Vibes ce a avut loc la Oradea, eveniment dedicat specialiștilor de resurse umane locali. Am avut alături de noi 17 profesioniști din companii naționale și internaționale, alături de care am dezbătut principalele provocări cu care se confruntă departamentele de resurse umane și organizațiile și cum putem atrage și păstra angajații în companie.

25 Aug 2022

Volumul schimburilor comerciale dintre Germania și România își menține tendința ascendentă și în prima jumătate a anului 2022, însumând 18,4 mld. EUR. Creșterea este de 12,3% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut (primele 6 luni 2021: 16,4 md. EUR) , potrivit ultimelor cifre ale Destatis.

23 Aug 2022

Un total de 12 proiecte inițiate și dezvoltate de opt companii și o fundație, membre ale Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România) au intrat pe lista scurtă în competiția organizată de AHK România pentru recompensarea rezultatelor deosebite în afaceri.

INSCRIERE EVENIMENT DEBIZZ