OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, a pus în funcțiune primul său parc fotovoltaic, electricitatea urmând să fie utilizată intern, în cadrul diviziei de Explorare și Producție.

Parcul include aproape 1.000 de panouri fotovoltaice care au fost instalate pe o suprafață de 5.500 de metri pătrați, echivalentul unui teren de fotbal, în localitatea Icoana, județul Olt. Acestea vor produce peste 4.600 MWh de energie verde pe întreaga lor durată de viață, estimată la 13 ani.

Prin înlocuirea sursei convenționale de energie electrică, emisiile de dioxid de carbon vor fi reduse cu peste 1.200 de tone pe întreaga durată de viață a panourilor, arată compania.

„Acest proiect este o premieră pentru noi și face parte din programul de eficiență energetică, prin care ne dorim să reducem impactul asupra mediului. Vom continua să dezvoltăm astfel de proiecte, care vor contribui la obiectivul nostru de decarbonizare a operațiunilor”, a declarat Chris Veit, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea de Explorare și Producție

Începând cu anul 2010, OMV Petrom a investit aproximativ 72 de milioane de euro în realizarea de proiecte care furnizează energie electrică sau energie electrică și termică  pentru activitățile de producție.

În prezent, circa 65% din necesarul de electricitate al activităților de explorare și producție este generat intern. Obiectivul pe termen mediu este ca necesarul de electricitate să fie asigurat exclusiv din surse interne.