Comunicate de presa

20 Jan 2023

Aproximativ 800 de invitați, reprezentanți ai mediilor de afaceri, universitar și diplomatic, ai agențiilor guvernamentale și neguvernamentale, ai asociațiilor profesionale, ai administrației și ai altor instituții publice au participat joi, la Palatul Parlamentului la Recepția de Anul Nou, eveniment emblematic și cu tradiție în cadrul Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România). A fost o bună ocazie pentru participanții din zone profesionale atât de diferite de a se cunoaște, de a interacționa, de a pune bazele unor parteneriate puternice. Aceasta este și tema anului 2023, anunțată de AHK România cu prilejul Recepției de Anul Nou: „Strengthening Partnerships. Turn challenges into opportunities!”

19 Dec 2022

O nouă ediție Financial Outcome s-a desfășurat, pe 12 decembrie 2022, la București și online. În cadrul conferinței, specialiști din domeniu au prezentat cele mai importante aspecte ce trebuie avute în vedere pentru închiderea anului financiar 2022, care sunt principalele tendințe IFRS și raportarea non-financiară, dar și care sunt noutățile fiscale și reglementările contabile ce vor intra în vigoare din 2023.

15 Dec 2022

Pe 6 decembrie 2022, a avut loc la București o nouă ediție a conferinței „MAGNETICO. How to attract and retain talents improving employer branding and creating meaningful HR practices”. Evenimentul s-a desfășurat în format hibrid și a fost dedicat specialiștilor de HR și Employer Branding. Astfel, 20 de experți internaționali și români au vorbit despre provocările în atragerea de noi candidați, în contextul competiției acerbe pentru talente, cât și despre rețeta ce poate asigura succesul în recrutare.

09 Dec 2022

Suntem dezamăgiți de votul negativ dat României privind aderarea la spațiul de liberă circulație europeană. Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) a fost și rămâne un susținător fervent al intrării României în spațiul Schengen și speră ca acest lucru să se întâmple într-un orizont de timp apropiat. Un succes în acest proces îl reprezintă eliminarea recentă a MCV (Mecanismul de cooperare și verificare), impus României odată cu aderarea la UE.

25 Nov 2022

Companiile germane din România declară că situația lor economică este bună sau satisfăcătoare, deși cele mai multe dintre ele văd înrăutățindu-se contextul internațional în următoarele 12 luni, potrivit sondajului realizat în luna octombrie 2022 de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România).

09 Nov 2022

Pe 2 noiembrie 2022, s-a desfășurat cu succes prima ediție „MAGNETICO. How to attract and retain talents improving employer branding and creating meaningful HR practices” organizată de BusinessMark la Cluj-Napoca. 15 specialiști din companii locale, naționale și internaționale au vorbit despre „rețetele” ce asigură succesul în atragerea candidaților potriviți într-o organizație, cât și despre acele elemente ce determină angajații să rămână loiali companiilor.

09 Nov 2022

Pe 1 noiembrie 2022, s-a desfășurat cu succes la Cluj-Napoca o nouă ediție „Tax & Finance Forum”, eveniment hibrid în cadrul căruia experți din cele mai importante companii de consultanță fiscală au prezentat și analizat cele mai importante aspecte și noutăți legislative cu impact fiscal, principalele provocări pentru contribuabilii români și soluții de adaptare la noile prevederi.

04 Nov 2022

AHK România anunță cifrele privind schimburile comerciale dintre Germania și România în primele nouă luni ale anului 2022, conform Biroului Federal de Statistică (Destatis)

25 Oct 2022

Pe 13 octombrie 2022, BusinessMark a organizat cu succes la Iași prima ediție a „MAGNETICO. How to attract and retain talents improving employer branding and creating meaningful HR practices”, eveniment în cadrul căruia specialiști în resurse umane au vorbit despre provocările cu care se confruntă în atragerea de noi talente, compatibile cu valorile organizației.

INSCRIERE EVENIMENT DEBIZZ