05 Oct 2021
Stimați oaspeți și parteneri ai evenimentului Chisinau Business Forum,
Tocmai am fost informați că, din cauza numărului mare de cazuri de COVID în Chișinău, nu mai este posibilă organizarea seminarelor, forumurilor, întâlnirilor de afaceri în această perioadă.
Având în vedere această veste, vom amâna evenimentul "Chișinău Business Forum" pentru o dată ulterioară, pe care o vom comunica în prealabil.
Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate de acest anunț, dar motivul care stă la baza deciziei noastre nu este sub controlul nostru.
Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.
Tematică
• Dezvoltarea antreprenoriatului și sporirea investițiilor se regăsesc printre prioritățile anunțate recent de noul Guvern de la Chișinău, condus de premierul Natalia Gavriliță. Care sunt așteptările mediului de afaceri pentru îmbunătățirea climatului investițional și ce soluții concrete se află pe masa de lucru a autorităților în acest sens?
• Investițiile în infrastructură și digitalizarea serviciilor publice sunt alte două obiective principale asumate de actuala guvernare din Republica Moldova. Care va fi impactul anticipat al acestor măsuri la nivelul economiei?
• România este primul partener comercial al Republicii Moldova, comerțul româno-moldav ridicându-se la peste 2 miliarde de dolari în 2019. După impactul negativ generat de pandemie, comerțul bilateral a revenit pe plus, cu un avans de 8,4% în primul trimestru din 2021. Cum poate fi consolidată și îmbunătățită dinamica schimburile comerciale pe termen mediu?
• Peste 1.600 de companii românești activează în Republica Moldova, iar în România sunt înregistrate mai mult de 6.000 de firme moldovenești. Care sunt sectoarele economice de interes pentru investitorii de la București și cei din Chișinău?
• Povești antreprenoriale de succes.
Reguli acces eveniment:
- certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital), valabil după o perioadă de 14 zile de la finalizarea schemei de vaccinare;
- rezultatul negativ al testului RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore;
- concluzia medicală ce confirmă că persoana a suportat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni);
- act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil pe durata a 90 de zile de la data efectuării investigației.