RC BETON BAU, o companie de construcții activă în România și în Germania, a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 24 milioane euro, mai mare cu 68% față de anul anterior, avansul fiind susținut atât de creșterea volumului de proiecte, cât și a amplorii acestora.

Compania a fost fondată în anul 2018 de Dipl. Ing. Radu Balan și Dipl. Ing. Codrin Botezat. În cei cinci ani de activitate, RC BETON BAU a dezvoltat peste 60 de proiecte, atât în Germania, cât și în România, însumând aproximativ 2,3 milioane de ore de muncă, 200.000 metri pătrați de zidărie, 35.000 de tone de armătură, 480.000 metri pătrați de plăci, 540.000 metri pătrați de cofraje de perete și 370.000 metri cubi de beton turnat.

Printre cele mai importante proiecte din portofoliul RC BETON BAU se numără noua Filarmonică din München, clinica medicală Lörrach, cel mai mare campus medical din sud-estul Germaniei sau clinica medicală americană din Weilerbach, care va deservi baza aeriană americană Ramstein.

În România, RC BETON BAU este un angajator important în zona Moldovei, cu un impact semnificativ asupra economiei locale, prin crearea a peste 500 de locuri de muncă. Compania a construit aici, printre altele, primul proiect 100% propriu în Miroslava și este implicată în realizarea Silk District, unul dintre cele mai importante proiecte de regenerare urbană din Iași, întins pe o suprafață de circa 10 hectare.

RC BETON BAU este o companie românească specializată în lucrări de construcție civilă, cu sedii în Iași și München. Cu o experiență vastă în domeniul construcțiilor, compania oferă clienților săi următoarele servicii: construcție clădiri rezidențiale și nerezidențiale, dirigenție de șantier și servicii de inginerie, consultanță tehnică și management de proiect.