- Antreprenorii și investitorii români și elvețieni, membri ai Camerei de Comerț Elveția-România, au ales un nou Consiliu Director în cadrul Adunării Generale organizate săptămâna trecută la București.
- Noul board este format din opt membri, care au mandate cu o durată de un an.
- Membrii Consiliului Director au ales noul președinte al Camerei de Comerț Elveția-România: Dr. Adriana Cioca, Managing Director al Artemis România.
București, 24 aprilie 2024: Antreprenorii și investitorii români și elvețieni, membri ai Camerei de Comerț Elveția-România (CCE-R), au ales un nou Consiliu Director format din opt membri în cadrul Adunării Generale organizate pe 15 aprilie 2024 în București.
Pe 19 aprilie, noul board al CCE-R a ales un nou președinte al Camerei: Dr. Adriana Cioca, Managing Director al Artemis România, parte din Artemis Holding Elveția.
”După trei ani în care am fost privilegiată să contribui la dezvoltarea Camerei de Comerț Elveția-România în calitate de membru al Consiliului Director, am primit încrederea colegilor noștri de a conduce această prestigioasă organizație. Misiunea mea este să continui și să amplific munca valoroasă desfășurată până acum alături de echipa CCE-R. Vom promova colaborarea între membri și vom dezvolta proiecte inovatoare care să susțină interesele membrilor noștri, atât din România, cât și din Elveția. Vom continua să identificăm și să creăm oportunități de afaceri profitabile și să sprijinim creșterea companiilor în cadrul acestei comunități dinamice”, a declarat Dr. Adriana Cioca, noul președinte al Camerei de Comerț Elveția-România și managing director al Artemis România.
Noul Consiliu de Administrație al CCE-R este format din opt membri: Frank Loeffler, Director General, Roche România, Adriana Cioca, Director General, Artemis, Daniel Hauri, Președinte, Elbcon Holding, Laurențiu Ștefănescu, CEO, Sika România & Adeplast, Lucia Stoicescu, CEO, mindit.io, Teodora Koletsis, Partener, Gruia Dufaut Law Office, Ovidiu Dîmbean-Creța, Rector, ASEBUSS Business School și Miruna Enache, Partener Fiscal, EY România & Moldova.
Dr. Adriana Cioca are o experiență vastă în domeniul afacerilor de familie și a coordonat proiecte naționale și internaționale în domeniile FMCG, imobiliare, aviație și agricultură. Absolventă a unui program de MBA la școala de afaceri WU Executive Academy din Viena și a unui program de specializare la Harvard, Adriana Cioca a urmat studiile doctorale în cadrul Școlii Doctorale, specializarea Management, la Universitatea Valahia din Târgoviște. În paralel cu rolul său managerial, lucrează la subiecte de cercetare cu accent pe procesul de luare a deciziilor în cadrul afacerilor de familie. Sfera sa de interes s-a extins către domeniile: investiții durabile, timpul de reacție în procesul de luare a deciziilor, principalele motoare ale inovației, riscul afacerilor de familie în toate formele sale și succesiunea familială. Cu o experiență profesională de 18 ani, Dr. Adriana Cioca lucrează în cadrul Grupului Artemis din 2015, iar în prezent este Director General pentru România și Manager Corporativ pentru proiecte internaționale ale Grupului. Anterior a avut diferite roluri manageriale pentru Grupul Immofinanz și Țiriac Holding.
Camera de Comerț Elveția – România (Camera de Comerț Elveția – România) numără 117 membri din diferite sectoare, care împreună generează venituri de 19,8 miliarde de euro la nivel global și care au peste 18.000 de angajați.
Elveția se clasează pe locul 8 în rândul celor mai mari investitori din România, cu investiții cumulate de 4 miliarde de euro la sfârșitul anului 2023, reprezentând 3,7% din stocul total de investiții străine directe din România, conform datelor Băncii Naționale a României.
Despre Camera de Comerț Elveția-România (CCE-R)
Camera de Comerţ Elveţia – România (CCE-R) este o asociație non-profit cu o istorie de 24 de ani în România, care are ca scop facilitarea relațiilor de afaceri între investitorii elvețieni și cei români și de a oferi informații economice și consultanță companiilor interesate să dezvolte afaceri în cele două țări.
Susținută de Ambasada Elveției în România, CCE-R a devenit în ultimele două decenii jucătorul principal al relațiilor economice româno-elvețiene și a construit 10 grupuri de lucru menite să vină în sprijinul membrilor Camerei, dar și al comunităților în care aceștia activează.