Continental România a realizat investiții de aproximativ 150 de milioane de euro în 2021, continuând demersurile din ultimii ani, în care a investit în echipamente de ultimă generație și în crearea de noi tehnologii pentru sectorul automotive.

Pentru 2022, Continental România are planificate investiții în valoare comparabilă cu cele de anul trecut, atât în ceea ce privește extinderea sediilor, cât și în noi echipamente pentru centrele de inginerie și pentru fabricile de anvelope, de componente electronice și ContiTech din țară.

„Angajații noștri creează valoare, iar munca lor este vizibilă în toate activitățile pe care le întreprindem. Continental are încredere în oameni, în experiența lor, în abilitățile lor și investește în viitorul acestora. Ne poziționăm strategic pentru dezvoltarea de tehnologii inovative și fabricarea de produse pentru viitorul autovehiculelor. Ieșim, astfel, câștigători din procesul curent de transformare din domeniul automotive, datorită digitalizării pe care Continental o implementează în industrie, vitezei cu care se adaptează schimbărilor, modului durabil de a-și desfășura activitatea și schimbului tehnologic într-un mediu tot mai competitiv. Centrele de cercetare și dezvoltare din țară, pe care le-am extins în ultimii ani, precum și unitățile de producție susțin dezvoltarea și fabricarea de noi tehnologii și produse care transformă industria automotive într-un spațiu de inovare continuă”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Compania a încheiat anul 2021 cu peste 17.500 de angajați în România. Diferența față de numărul de angajați înregistrat la finalul anului precedent (peste 20.100 la final de 2020) o reprezintă finalizarea procesului care a vizat dezlipirea diviziei Powertrain de grupul Continental, transformată în compania Vitesco Technologies, listată la bursă in 2021.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport.

Grupul german a realizat în 2021 o cifră preliminară de afaceri de 33,8 miliarde de euro și are în prezent peste 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe.

În perioada 1999 – 2021, Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România.