CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator de spații industriale și logistice listat din Europa, și-a extins prezența în România prin achiziționarea unui portofoliu semnificativ de la Globalworth, un investitor de top în birouri din Europa Centrală și de Est (CEE). Achiziția include 270.000 de metri pătrați de spații închiriabile (GLA) și 30 de hectare de teren în șase locații cheie din România.

Portofoliul cuprinde șase parcuri industriale, oferind un mix strategic de locații adiacente parcurilor CTP existente din București și Arad, precum și site-uri complementare în Pitești, Oradea și Timișoara. Această mișcare este menită să consolideze prezența CTP în România, introducând 40 de noi chiriași în portofoliul său diversificat.

"Această achiziție extinde semnificativ portofoliul nostru din România prin adăugarea a peste 270.000 mp și introduce 40 de noi nume în lista noastră diversificată de chiriași. Suntem mândri să primim fiecare nou chiriaș în familia CTP. În plus, achiziția include 30 de hectare de teren excedentar, ceea ce ne permite să ne continuăm angajamentul față de dezvoltarea organică în vestul României. Această dezvoltare va aduce beneficii nu doar chiriașilor noștri, ci și comunităților locale", a declarat Remon Vos, CEO al CTP Group.

CEO-ul Globalworth, Dennis Selinas, a declarat: "Prin vânzarea acestor active secundare, Globalworth își reafirmă angajamentul de a se concentra asupra segmentului clădirilor de birouri, unde deținem avantaje competitive atât la nivel local, cât și regional. Această decizie strategică va facilita alocarea mai multor resurse pentru extinderea operațiunilor noastre principale, pentru a inova și a oferi valoare adăugată chiriașilor și acționarilor noștri. De asemenea, ne va crește semnificativ lichiditatea, oferind companiei capitalul necesar pentru a profita de oportunitățile strategice viitoare."

Alessandro Gallinella, fondatorul AG Business Catalyst, a comentat: "Firma noastră de brokeraj a fost onorată să ajute CTP să achiziționeze o parte din portofoliul de logistică deținut integral de Globalworth în România. Am valorificat cunoștințele noastre profunde de piață și abordarea strategică pentru a facilita această tranzacție de referință în peisajul imobiliar regional."

Această achiziție reprezintă o etapă semnificativă pentru portofoliul românesc al CTP, atingând un total de 291 milioane mp de depozite moderne sustenabile de Clasa A. Expansiunea poziționează CTP pentru creștere și extindere continuă.