Retailerul PENNY România a anunțat că Dan Crișan, care a deținut funcția de Director Național de Vânzări al companiei în ultimii 10 ani, va deveni noul COO al PENNY | REWE România începând cu ianuarie 2024.

Dan Crișan preia funcția de COO de la Marek Dolezal, care devine CEO al BILLA Slovacia. Cu o experiență de peste 20 de ani în companie, Crișan a fost în ultimii ani Director Național de Vânzări la PENNY, conducând o echipă de peste 3.000 de oameni la nivel național.

„Atât Marek Dolezal, cât și Dan Crișan și-au făcut datoria în mod excelent în pozițiile lor respective, așa că am decis să le punem în valoare experiența acumulată la PENNY și să le oferim noi provocări. Marek Dolezal va pleca din PENNY pentru a se alătura BILLA în Slovacia ca CEO. Doresc să îi mulțumesc în mod special pentru modul în care a dezvoltat brandul PENNY în România în ultimii trei ani. Atât lui Marek Dolezal, cât și lui Dan Crișan le doresc mult succes în noile poziții și sunt convins că ne vor depăși așteptările", a declarat Michael Jaeger, membru al Consiliului REWE International.

Dan Crișan va coordona departamentele Vânzări, Logistică, Comerț Digital și Sustenabilitate, aducându-și expertiza vastă într-un rol strategic pentru dezvoltarea continuă a companiei în piața românească, arată retailerul.

„PENNY a pus bazele retailului în România, iar eu sunt mândru să continui această poveste de succes într-un rol strategic pentru companie alături de colegi valoroși. Oamenii PENNY sunt o resursă fantastică de energie și determinare. Sunt convins că împreună vom oferi experiențe excepționale tuturor clienților noștri prin inovația adusă comerțului digital și contribuția noastră pentru un stil de viață sustenabil”, a declarat Dan Crișan, noul COO al PENNY România.

Daniel Gross, CEO PENNY România, va coordona în continuare nouă departamente: Expansiune, Construcții, Achiziții, Marketing Strategic, Calitate, Supply Chain, Audit intern și Securitate, Strategie și Managementul proiectelor, Comunicare Corporativă.

Raffaele Balestra, CFO PENNY România, își va păstra responsabilitățile curente, supervizând departamentele Controlling, Contabilitate, Resurse Umane, Juridic, Conformitate și Public Affairs, IT și MPDA.

„Sunt profund recunoscător pentru experiența minunată în cadrul echipei PENNY România. Sunt aici din 2021, iar pe timpul șederii mele m-am concentrat pe îmbunătățirea experienței clienților și am avut plăcerea de a contribui la proiecte esențiale, cum este și TripluRO, de care sunt foarte mândru. Mulțumesc tuturor colegilor pentru implicare. Preluarea conducerii BILLA în Slovacia este pentru mine o onoare și totodată o provocare. Prioritatea noastră va rămâne în continuare satisfacerea clienților, cărora dorim să le oferim o gamă variată de produse și noutăți de la producătorii locali, dar și specialități din diferite regiuni", a declarat Marek Dolezal.

PENNY este conceptul de succes al grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de patru centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda, Bacău și Filiași.

În prezent, rețeaua PENNY în România este alcătuită din 352 magazine la nivel național și o echipă formată din peste 6.500 de angajați.