Compania Diehl Controls, parte a grupului Diehl Group, a anunțat lansarea lucrărilor de construcție pentru noua sa fabrică din Brașov, producția fiind programată să înceapă la jumătatea anului viitor.

Ceremonia de punere a pietrei de temelie pentru noua unitate de producție din Brașov a avut loc marți, 5 septembrie. Diehl Controls România va produce aici până la douăsprezece milioane de sisteme electronice anual până la sfârșitul anului 2027, inclusiv pentru pompe de căldură. Potrivit reprezentanților companiei, un alt obiectiv va fi producția de sisteme electronice standardizate IATF (International Automotive Task Force) pentru industria auto.

„Ceremonia de astăzi de punere a pietrei de temelie marchează începutul unui nou capitol pentru Brașov ca locație industrială. Un capitol pe care dorim să îl scriem cu succes împreună cu orașul și regiunea. Până la începerea producției de la jumătatea anului 2024, vom construi o clădire durabilă cu o infrastructură solidă împreună cu partenerul nostru de proiect, CTP și angaja peste 100 de persoane cu înaltă calificare”, spune Josef Fellner, CFO al Diehl Controls.

În cadrul acestui proiect, producătorul german colaborează cu CTP România, care construiește centrala în conformitate cu specificațiile tehnice, comerciale și juridice individuale și apoi o va închiria către Diehl Controls România.

Diehl Controls România intenționează să angajeze între 500 și 600 de persoane până la sfârșitul anului 2027. Compania caută o varietate de lucrători, de la angajați pentru producție la ingineri pentru cercetare și dezvoltare și până la angajați cu experiență în managementul afacerilor.

Pe parcursul a 10 ani, participanții la proiect vor investi aproximativ 40 de milioane de euro în fabrica de 18.000 de metri pătrați din nordul Brașovului.

Diehl Group, cu sediul central în Wangen im Allgäu, în sudul Germaniei, are peste 3.500 de angajați la nivel mondial. Compania dezvoltă și produce sisteme și circuite electronice pentru produse electrocasnice, respectiv mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase sau frigidere, precum și pentru sisteme HVAC/R (tehnologie de încălzire, ventilație, aer condiționat și refrigerare) sau sisteme de gestionare a bateriilor (BMS).

Pe lângă Wangen im Allgäu și Namysłów din Polonia, Brașov va deveni cel de-al treilea hub de producție din Europa pentru Diehl Controls.