E.ON Business Services Cluj, unul dintre cei mai mari angajatori și activi jucători în domeniul serviciilor de suport din Cluj-Napoca, se va muta într-un nou spațiu de birouri în Record Park, proiect mixt dezvoltat de Speedwell și deținut de AYA Properties Fund. Tranzacția de închiriere a birourilor a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară Griffes, prin Andreea Păun.

E.ON Business Services Cluj, parte a grupului german E.ON, unul dintre cei mai mari operatori de rețele de energie din Europa, s-a stabilit în Cluj-Napoca în anul 2012, cu scopul de a furniza servicii financiare și de contabilitate clienților interni ai grupului E.ON din întreaga lume.

„Suntem încântați să anunțăm finalizarea cu succes a noului nostru birou din Record Park. Acesta marchează un pas important pentru E.ON Business Services Cluj, odată cu intrarea într-o nouă etapă de creștere și progres. Amenajările excepționale și locația strategică a clădirii Record Park completează perfect angajamentul nostru față de inovație și servicii pentru clienți. Așteptăm cu nerăbdare oportunitățile pe care acest nou spațiu de lucru le va oferi, atât pentru îmbunătățirea serviciilor noastre, cât și pentru experiența angajaților", a declarat Stefan Balster, Director General E.ON Business Services Cluj.

Record Park este primul proiect mixt din Cluj-Napoca, oferind 15.000 mp de spații de birouri și 236 de apartamente, ancorate de facilitați de relaxare și recreere, un Mega Image, noul bistro Bruto și o grădiniță.

„Asistarea la finalizarea biroului E.ON ne face mândri. Viziunea noastră pentru Record Park a fost de a crea un spațiu care promovează inovația și colaborarea, iar acest birou se potrivește perfect cu această viziune. Este cu adevărat satisfăcător să vedem cum acest spațiu s-a transformat într-un mediu în care se poate excela în furnizarea de soluții energetice de înaltă calitate. Sunt încântat să văd echipa E.ON prosperând în acest cadru dinamic și aștept cu nerăbdare impactul pozitiv pe care îl vor avea în industria energetică din noul lor sediu", a declarat Didier Balcaen, Cofondator și Partener al Speedwell.

Speedwell a anunțat instalarea de panouri fotovoltaice pentru două dintre proiectele sale de birouri: Record Park din Cluj-Napoca și Miro din București. Compania își propune sa îmbunătățească proprietățile din portofoliu și să le transforme în clădiri cu un grad mai ridicat de sustenabilitate. Adăugarea acestor panouri reduce amprenta de carbon, oferind totodată și o soluție de reducere a costurilor pentru chiriași.

Noul chiriaș ocupă două etaje consecutive, suprafața totală a birourilor totalizând 3.500 mp.

„Biroul este cu adevărat ultramodern, având un design de ultimă generație și facilități moderne care se potrivesc perfect angajamentului E.ON față de inovație și excelență. A fost o călătorie palpitantă să asist la transformarea acestui spațiu de lucru într-un mediu dinamic care va inspira, fără îndoială, echipa E.ON și va ridica nivelul serviciilor lor", a declarat Andreea Păun, Managing Partener al Griffes, consultant al părților în tranzacție.

Record Park Offices, livrat în 2020, are certificarea BREEAM Excelent și găzduiește, printre alții, sediul MHP Consulting Romania, o filială a brandului Porsche AG și compania de asigurări americane MassMutual.

În prezent, Record Park Offices este deținut de AYA Properties Fund, un fond de investiții imobiliare cu sediul în Belgia, ce pune accent pe active imobiliare în locații AAA din Europa de Sud-Est.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii de piață în domeniul energiei, având o prezență de peste 17 ani consolidată în România. Companiile de referință ale grupului E.ON Romania sunt Delgaz Grid și E.ON Energie Romania, care desfășoară activități de distribuție, respectiv furnizare de energie și soluții energetice pentru aproximativ 3,4 milioane de clienți.

Fondat de 2 cetățeni belgieni, Jan Demeyere și Didier Balcaen, Speedwell deține un portofoliu vast de proprietăți construite în România, care include RECORD PARK în Cluj-Napoca, THE IVY, TRIAMA Residence, The Meadows, Cityzen și SpacePlus în București, Glenwood Estate în Corbeanca, MIRO Offices în București, PALTIM în Timișoara și RIVERSIDE CITY în Râmnicu Vâlcea.

Griffes este o companie de consultanță imobiliară fondată în 2016 de Andreea Păun, după o experiență de 15 ani în domeniul imobiliar și în marketingul proprietăților. Portofoliul de birouri Griffes atinge 95.000 mp și include proprietăți importante precum clădirea Unirii View din centrul Bucureștiului, proiectul mixt Record Park din inima Cluj-Napoca, Liberty Technology Park, un proiect de regenerare urbană în Cluj-Napoca, Paltim în Timișoara, clădirea de birouri boutique Muse din București și multe alte proiecte în orașele regionale.

Printre clienții asistați de Griffes în dezvoltarea sau înființarea de operațiuni în România se numără compania de IT și outsourcing Wipro Technologies, compania japoneză de software NTT Data, consolidarea centrului de tehnologie Porsche din Cluj-Napoca, ATOS IT Solutions, IPSOS Research, Veeam Software, gigantul american de asigurări MassMutual și PayPoint International din Marea Britanie.