Continental anunță numirea lui Șerban Nicolescu pe poziția de director al fabricii de anvelope din Timișoara, una din cele mai moderne și strategice unități de producție ale corporației. El îi urmează în funcție lui Matthieu Turlure, care a ocupat această poziție timp de doi ani și care își continuă activitatea în altă locație, tot în cadrul companiei.

Șerban Nicolescu face parte din echipa Continental din anul 2011 și aduce cu el o vastă experiență în domeniul producției, el deținând anterior roluri precum manager de arie în fabrica de anvelope Continental din Sarreguemines (Franța), manager de producție Continental Anvelope Timișoara și Head of Focus Factory User Experience la megafabrica automotive din Timișoara a Continental.

Pe parcursul său profesional variat, a dezvoltat abilități de leadeship conducând echipe mari și a aprofundat standardele de calitate ale industriei automotive, arată compania.

„Sunt foarte bucuros să preiau poziția de director al fabricii de anvelope din Timișoara, în cadrul unei echipe implicate și devotate, cu colegi care au în comun valori ale companiei, precum încrederea, mentalitatea de învingător, libertatea de a acționa și solidaritatea. Sunt încrezător că vom continua să producem și să livrăm anvelope de calitate superioară clienților noștri. Cu implicare și pasiune, rezultatele pozitive vor apărea întotdeauna. În același timp, implicarea în comunitate rămâne o prioritate, motiv pentru care vom continua să dezvoltăm și să implementăm proiecte de susținere a comunității locale”, afirmă noul director general al fabricii de anvelope din Timișoara, Șerban Nicolescu.

Unitatea de producție din Timișoara este una din cele mai mari fabrici de anvelope din Europa ale grupului, și unul dintre marii contribuitori economici din regiune.

„Îi urez mult succes lui Șerban Nicolescu în noul său rol. Parcursul său profesional variat, abilitățile sale de leadership, orientarea spre echipă și rezultate și expertiza în industria automotive vor avea o contribuție semnificativă pentru fabrica de anvelope a Continental din Timișoara pe care o va conduce”, a spus Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental Romania.

În 25 de ani de activitate, Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat clienților săi la nivel global peste 300 de milioane de anvelope. Compania produce o gamă largă de anvelope pentru autoturisme și vehicule comerciale ușoare, cu dimensiuni cuprinse între 13 și 20 de inci, în conformitate cu cerințele pieței, inclusiv anvelope de înaltă performanță (UHP - Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru mașini electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

În perioada 1999 – 2023, grupul german Continental a investit peste 2,3 miliarde de euro în activităţile din România, unde este prezent cu toate cele trei domenii de activitate.