Gebrüder Weiss România anunță lansarea, începând cu 15 octombrie, a unei noi rute de transport de mărfuri, către și dinspre Republica Moldova, consolidându-și astfel poziția pe piața de transport din regiune.

Republica Moldova, o țară cu o populație de peste 2,5 milioane de locuitori, devine tot mai mult o destinație pentru exporturile din România, dar și pentru importurile pe piața locală.

„Decizia de a deschide noua linie de transport către Republica Moldova a venit în contextul cererii tot mai mari din piață și din dorința de a rămâne competitivi și a oferi clienților soluții adaptate nevoilor lor. De asemenea, am observat că există un potențial de dezvoltare a serviciilor pe care le oferim, atât pentru transportul dinspre România, cât și pentru cel către țara noastră”, a declarat Viorel Leca, Director General Gebrüder Weiss România.

Compania va asigura plecări săptămânale către și dinspre Republica Moldova și va transporta marfă generală, dar și ADR (marfă periculoasă), în regim de grupaj. În plus, compania poate prelua, la cerere, efectuarea formalităților vamale și oferă un timp de tranzit „next day” atât pentru importuri, cât și pentru exporturi, respectiv a doua zi după efectuarea formalităților vamale.

Potrivit lui Viorel Leca, noua linie de transport a venit și în întâmpinarea solicitărilor filialelor Gebrüder Weiss din zona Balcanilor – Bulgaria, Macedonia, Serbia – care se aflau deja în căutarea unei soluții pentru integrarea Republicii Moldova în rutele deservite.

„Odată cu acest pas vom putea crea sinergii între filialele Gebrüder Weiss și, pe termen mediu, să creștem treptat volumele transportate pe această rută și să lansăm chiar și a doua linie săptămânală către / dinspre Republica Moldova”, a mai spus reprezentantul companiei.

Decizia Gebrüder Weiss România este poziționată și într-un context benefic, în condițiile în care economia Republicii Moldova dă deja semne de revenire, după ce anul 2022 a fost marcat de problemele generate de războiul din Ucraina și criza energetică acută, arată compania.

Gebrüder Weiss Holding AG, cu sediul în Lauterach (Austria), este o companie globală de servicii complete de logistică, cu aproximativ 8.400 de angajați și 180 de locații proprii. În exercițiul financiar recent încheiat (2022), compania a realizat o cifră anuală de afaceri de 3 miliarde de euro.

Portofoliul său include soluții de transport și logistică, servicii digitale și de management al lanțului de aprovizionare.

Prezentă în România din 1994, Gebrüder Weiss se bazează astăzi pe o infrastructură națională de hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova. Filiala din Sibiu a fost extinsă în 2022, iar în 2023 a început construcția celui de-al doilea hub logistic de lângă București.

Compania oferă clienților săi soluții de logistică inteligente și oferă servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim.