HORNBACH România, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit, răspunde dinamicii pieței muncii printr-o strategie de dezvoltare a resurselor umane, ce include ajustări salariale și creșterea echipei la nivel național.

În acest moment, HORNBACH România are 1.235 de angajați, cu aproape 91% dintre aceștia activând în magazine și 9% în cadrul sediului central. Dinamica echipei reflectă o diversitate echilibrată, cu o distribuție aproape egală de gen (52% bărbați, 48% femei) și o medie de vârstă de 39 ani. Mai mult de atât, peste 21% dintre angajați sunt parte din companie de peste 10 ani, în timp ce alți 21% au o vechime cuprinsă între 5 și 10 ani. Restul, de 58%, au sub 5 ani în structura companiei.

„Cu siguranță, piața forței de muncă a fost foarte dinamică în ultimii ani, pe toate segmentele, nu doar în retail. Ne confruntăm cu provocări semnificative pe piața muncii, printre care se numără implicarea simultană a candidaților în mai multe procese de recrutare și lipsa răbdării din partea acestora. În plus, deficitul de specialiști accentuează aceste dificultăți, determinând nevoia unei abordări mai strategice în recrutare”, a declarat Mihaela Boghiu, Director HR al HORNBACH România.

Potrivit afirmațiilor sale, atât provocările pe zona de recrutare și de retenție a angajaților, cât și nevoia de mărire a echipei la nivel național au fost principalele motive ce au dus la noua strategie de salarizare a angajaților. Astfel, compania asigură un salariu ce pornește de la 3.100 lei net pentru posturi de lucrător comercial și casier, dar care poate fi chiar și mai ridicat, acesta fiind completat de un set complex de beneficii.

“La HORNBACH, înțelegem că satisfacția angajaților începe cu un pachet salarial competitiv, dar nu se limitează la acesta. Salariul de bază începând de la 3.100 lei net reprezintă doar punctul de plecare într-o carieră la HORNBACH, cu o structură salarială flexibilă, ce ia în considerare calificările, experiența și condițiile specifice de muncă ale fiecărui angajat. Această abordare asigură că nimeni nu rămâne ancorat într-un nivel salarial inițial, ci are perspective clare de creștere. Anual, realizăm un proces de evaluare a performanțelor și potențialului, în urma căruia se analizează ajustarea salariilor, în funcție de performanța individuală și succesul companiei. Acest mecanism de evaluare periodică nu doar că reflectă aprecierea noastră față de contribuția fiecărui membru al echipei, dar și angajamentul nostru de a împărtăși succesul companiei cu angajații noștri”, a mai spus Mihaela Boghiu.

În plus față de remunerație, compania oferă un pachet de beneficii extins, care include tichete de masă de până la 577,5 lei/lună, bani pentru transport - 160 lei/lună, 2 prime anuale fixe în valoare de 1.200 lei net fiecare, prime de performanță în funcție de rezultate.

Pentru anul în curs, compania are în plan să atragă 100 de noi colegi în echipă, în toate cele 9 magazine pe care le deține pe plan local, dar și în sediul central.

Grupul german HORNBACH este unul dintre cei mai mari cinci retaileri de articole de bricolaj și grădinărit din Europa. Fondată în 1877, HORNBACH este singura companie din sectorul bricolajului cu o istorie care se întinde pe șase generații.