Compania tehnologică Continental anunță numirea lui Lucian Mărgineanu în funcția de director al centrului de producție Continental Automotive din Timișoara, începând cu data de 1 august.

El îi urmează în funcție lui dr. Ralf Luchs, care a ocupat această poziție timp de cinci ani și care își continuă activitatea tot în cadrul companiei.

„Vreau să îi urez mult succes lui Lucian Mărgineanu în activitățile pe care le desfășoară în România, multă energie și pasiunea cu care ne-a obișnuit deja că pune viitorul în mișcare. Ne bucurăm să îl avem alături de noi după o perioadă de timp petrecută în locații Continental din străinătate și suntem convinși de buna colaborare pe care o vom avea cu acesta. De asemenea, predecesorului său îi mulțumesc pentru toată contribuția adusă locației timișorene și îi doresc multe realizări în viitor”, spune spune dr. Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental Romania și General Manager Continental Automotive Romania.

Lucian Mărgineanu este angajat al Continental din 2001, făcând parte din echipa fabricii automotive din Timișoara încă de la înființarea acesteia, în 2006. În ultimii opt ani, a ocupat diferite poziții de conducere în mai multe centre de producție Continental, în China și Cehia, iar înainte să revină în capitala Banatului, el a deținut funcția de director al fabricii din Novi Sad, Serbia.

„Centrul de producție Contiental Automotive din Timișoara s-a dezvoltat constant și organic încă din prima zi de activitate, din anul 2006. Mediul nostru de lucru este unul modern și implică echipamente, tehnologii și soluții avansate. Colegii mei își aduc contribuția zilnic la dezvoltarea industriei automotive, fabricând o gamă largă de produse atât pentru siguranța pasagerilor, cât și pentru a le oferi acestora noi experiențe la volan sau în interiorul mașinii. Produsele noastre sunt furnizate pentru clienți din toată lumea, din rândul constructorilor de automobile. Valorile care stau la baza culturii noastre organizaționale sunt cele care ne definesc și anume: Încrederea, Mentalitatea de învingător, Libertatea de a acționa și Solidaritatea. În acest sens, continuăm să ne mărim echipa, să ne extindem portofoliul, să acționăm în direcția digitalizării și să rămânem conectați la viitorul mobilității care ne aparține", declară Lucian Mărgineanu, directorul centrului de producție Continental Automotive din Timișoara.

Fabrica din Timișoara a livrat peste 147 de milioane de componente clienților, în cei peste 15 ani de activitate.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. În perioada 1999 – 2021, grupul a investit peste două miliarde de euro în activităţile din România.