Elektrokontakt România (EKR), subsidiară a ELEKTROKONTAKT GMBH, este noul chiriaș în Mureș City Logistics, cel mai modern proiect industrial din zona Mureș. Această tranzacție marchează un grad de ocupare de 100% pentru proiectul strategic dezvoltat de Globalworth și Global Vision, jucători de top pe piața imobiliară din România și Europa Centrală și de Est (ECE).

EKR, subsidiară a Elektrokontakt GMBH, renumit la nivel internațional, este specializat în sisteme de cablare. Compania are o prezență globală pe patru continente - America, Asia, Africa și Europa. Din 1996, EKR este furnizor de încredere pentru clienții premium din industria auto.

Furnizorul de top pentru sectorul auto a închiriat o suprafață de 14.735 de metri pătrați pentru o perioadă de 10 ani în parcul industrial dezvoltat și deținut de Globalworth și Global Vision.

EKR, unul dintre marii furnizori de cabluri electrice pentru industria auto la nivel mondial, își consolidează operațiunile la Mureș City Logistics. Din aceast punct central, EKR va produce în exclusivitate cablurile electrice pentru divizia de automobile Mercedes.

„Mureș City Logistics a ajuns la gradul de ocupare complet, iar acest lucru reprezintă o etapă esențială pentru noi, la Globalworth, și denotă forța parteneriatului nostru cu Global Vision. Primirea companiei EKR, o filială a ELEKTROKONTAKT GMBH, renumit la nivel mondial, nu numai că subliniază atractivitatea strategică a parcului, ci validează Târgu Mureș ca centru emergent pentru logistică și industrie ușoară. Pe măsură ce continuăm să ne concentrăm pe investiții inteligente și strategice, ne propunem să fim promotori ai progresului, atât la nivel local în Târgu Mureș, cât și în toată Europa Centrală și de Est”, a spus Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România / Director Piețe de Capital Globalworth Group.

„Am atins încă o etapă importantă o dată cu închirierea întregii clădiri Mureș City Logistics, cel mai modern hub din zona Mureș, cu o foarte bună conectivitate din punct de vedere al transporturilor. Prin crearea acestui ecosistem de afaceri puternic, Global Vision în parteneriat cu  Globalworth, joacă un rol în dezvoltarea economică locală și regională. Această realizare este posibilă și datorită infrastructurii bune și a forței de muncă calificate disponibile în regiune. Suntem mândri să îi urăm bun venit lui EKR în comunitatea noastră de afaceri”, a declarat Sorin Preda, CEO și fondator Global Vision.

„Suntem mândri de rolul activ avut în cadrul acestei tranzacții, care are o semnificație deosebită, mai ales într-o piață I&L atât de competitivă și strâns interconectată. Dimensiunea acestei tranzacții nu este importantă doar în ceea ce privește suprafața implicată, ci mai ales în ceea ce privește impactul social și economic pe care îl va aduce. Cu un accent deosebit asupra producției, această tranzacție contribuie la generarea unui număr semnificativ de noi locuri de muncă, contribuind astfel la dezvoltarea infrastructurii economice și sociale a comunității locale. Mulțumim pentru încrederea acordată partenerilor noștri de la Elektrokontakt și pentru colaborarea de excepție cu echipele Globalworth și Global Vision”, spune Victor Cosconel, Head of Office & Industrial Agencies la Colliers, agenția care a facilitat această tranzacție.

În ansamblu, piaţa industrială și logistică continuă să fie printre cele mai dinamice sectoare imobiliare, cererea totală crescând cu peste 20% în prima jumătate a anului față de aceeași perioadă a anului trecut, până la aproximativ 480.000 de metri pătrați de contracte de închiriere, potrivit raportului de piață Colliers pentru primul semestru din 2023. Cu 6,4 milioane de metri pătraţi de spaţii de depozitare moderne, România este a treia cea mai mare piaţă industrială și logistică din CEE-15.

Mureș City Logistics este situat la 362 km de București, 102 km de Cluj-Napoca și 261 km de Borș, la granița de vest a României cu Ungaria. Parcul beneficiază de o infrastructură modernă, inclusiv căi de acces bine conectate și parcări ample.

Târgu Mureș este cea de-a șaptea regiune din România în care Globalworth a ales să investească, atrasă de locul strategic și de conectivitatea sa. Acest proiect a fost dezvoltat în parteneriat cu Global Vision, fiecare companie deținând o participație de 50%. Parcul este proiectul pilot al seriei "City Logistics. Last Mile" dezvoltată de cele două companii care activează în sectorul imobiliar.