OMV Achiziționează Renovatio Asset Management cu Peste 400 de Puncte de Încărcare

OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, a finalizat achiziția Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari rețele de încărcare pentru vehicule electrice din România. Rețeaua dispune în prezent de peste 400 de puncte de încărcare, cu perspective de creștere la aproximativ 650 până în 2026.

Tranzacția a fost aprobată de Consiliul Concurenței și Comisia pentru Examinarea Investițiilor Străine Directe. La sfârșitul primului trimestru din 2024, rețelele OMV și Petrom includeau aproximativ 300 de puncte de încărcare.

Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru rafinare și marketing, a declarat: „Prin finalizarea acestei achiziții, OMV Petrom devine cel mai mare jucător în domeniul mobilității electrice din România. Ambiția noastră este ca până la sfârșitul acestui an să avem instalate 1.000 de puncte de încărcare în România, Bulgaria, Serbia și Moldova. Ne dorim să rămânem prima opțiune pentru clienții noștri și să ne consolidăm poziția de lider în România pe segmentul de mobilitate.”