Restart Energy a finalizat cu succes un proiect de centrală fotovoltaică în valoare de 900.000 de euro pentru compania Tehno Proenergy din județul Alba. Centrala, care include 1.818 panouri solare pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați, are o capacitate totală de 999,9 kWp și va produce anual 1.287 MWh de energie electrică, acoperind integral consumul energetic al companiei.
Acest proiect va aduce beneficii semnificative atât pentru mediu, cât și din punct de vedere financiar, reducând emisiile de CO2 cu 155 de tone pe an și costurile energetice cu aproximativ 200.000 de euro anual. Investiția este estimată să fie amortizată în cinci ani.
„Susținem partenerii noștri în tranziția către energie durabilă prin furnizarea de energie verde produsă local, optimizând astfel costurile energetice,” a declarat Armand Domuța, CEO și fondator al Restart Energy. Compania a oferit servicii complete, de la consultanță și proiectare până la implementare, asigurând o tranziție lină către energia regenerabilă pentru Tehno Proenergy.
Restart Energy are un portofoliu puternic în domeniul energiei regenerabile, finalizând peste 150 de proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală instalată de peste 50 MW, capabile să producă anual 20,54 GWh de energie electrică și să evite emisia a 13.411 tone de CO2. În prezent, compania dezvoltă proiecte fotovoltaice cu o capacitate de peste 1.000 MW.
În iunie 2024, Restart Energy a semnat un contract de 56 de milioane de euro cu Transelectrica pentru conectarea unui parc fotovoltaic de 500 MW, care va genera suficientă energie pentru a alimenta 200.000 de gospodării și va reduce emisiile de carbon cu 400.000 de tone anual. Pe durata de viață a parcului, acesta va contribui la evitarea a 12 milioane de tone de emisii de CO2, cu beneficii de mediu evaluate la peste 1 miliard de dolari.
Restart Energy continuă să joace un rol semnificativ pe piața energiei solare din România, susținut de politici favorabile și investiții internaționale. Strategia națională a României vizează creșterea capacității solare instalate de la 3,1 GW astăzi la peste 8 GW până în 2030, contribuind la obiectivul țării de a obține 36% din energie din surse regenerabile.