Saint-Gobain România a făcut un pas important în strategia sa de sustenabilitate prin finalizarea instalării unei centrale fotovoltaice la fabrica Saint-Gobain Rigips din Turda. Acest proiect solar, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și Fondul de Carbon intern al Saint-Gobain, este destinat alimentării liniei de producție a fabricii cu energie curată, reducând dependența acesteia de sursele externe de energie electrică.
Centrala fotovoltaică constă în 1.725 de panouri solare de tip Tier 1, instalate pe o suprafață de aproape 7.000 de metri pătrați. Proiectul a fost finalizat în doar opt săptămâni și va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu 238 de tone anual, susținând astfel obiectivul mai larg al companiei de a atinge emisii nete zero de carbon până în 2050.
Ovidiu Păscuțiu, CEO Saint-Gobain România, a declarat: „Acest proiect reprezintă un pas important pentru Saint-Gobain în direcția adoptării energiilor regenerabile și a consolidării angajamentului nostru față de mediu. Este un exemplu concret de investiție în optimizarea proceselor noastre de producție pentru a reduce consumul intern de energie, în conformitate cu ambiția noastră globală de emisii nete zero până în 2050.”
Această instalare solară urmează alte proiecte în curs de desfășurare cu ENGIE România și OMV Petrom, consolidând angajamentul Saint-Gobain față de decarbonizarea industriei construcțiilor. Investițiile companiei sunt în conformitate cu misiunea sa, „Making the World a Better Home”, și planul său strategic „Grow & Impact.”
La nivel global, Saint-Gobain a realizat vânzări de 47,9 miliarde EUR în 2023 și are 160.000 de angajați în 76 de țări. În România, grupul operează 14 situri industriale, având aproximativ 2.000 de angajați.