Amazon Web Services (AWS) și SAP SE au anunțat o extindere a colaborării strategice pentru a inova soluțiile de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) folosind inteligența artificială (AI) generativă. Acest parteneriat vizează îmbunătățirea adoptării RISE with SAP pe AWS, creșterea eficienței volumelor de lucru SAP în cloud și integrarea AI generativă în aplicațiile critice de business.

Inovațiile cheie includ integrarea modelelor AI generative Amazon Bedrock în Generative AI Hub din SAP AI Core. Acest lucru oferă clienților acces securizat la o gamă largă de modele lingvistice mari (LLM) și modele de bază (FM), precum Amazon Titan și Anthropic Claude 3, permițând dezvoltarea de aplicații personalizate cu date proprii. Aceste progrese sunt concepute pentru a accelera adoptarea AI generative și pentru a moderniza procesele cheie de business pe soluțiile SAP.

Matt Garman, CEO AWS, a declarat: „AWS și SAP permit acum companiilor să aplice rapid și ușor AI generativă la datele lor de bază, devenind mai eficiente, receptive și sustenabile.”

Christian Klein, CEO SAP SE, a subliniat importanța acestei colaborări: „Parteneriatele ca acesta cu AWS sunt esențiale pe măsură ce integrăm soluții de AI generativ în aplicațiile noastre ERP, permițând clienților să conducă inovația într-un ritm accelerat.”

În plus, SAP intenționează să utilizeze cipurile AWS Graviton3 pentru a susține SAP HANA Cloud, îmbunătățind performanța, reducând costurile și crescând eficiența energetică. Planurile viitoare includ utilizarea cipurilor AWS Trainium și Inferentia pentru a instrui și implementa soluțiile SAP Business AI, reducând semnificativ timpul de dezvoltare și menținând un nivel ridicat de precizie și fiabilitate.

Cu aceste inovații, AWS și SAP vor oferi infrastructură robustă și scalabilă pentru soluțiile ERP, asigurând clienților posibilitatea de a se concentra pe inovație în loc de management IT.