Digitalizarea face lumea noastră tot mai inteligentă. Chiar și acasă. Oricine nu dorește să construiască o clădire de tip vechi pentru noul său proiect de casă nu mai poate ignora soluțiile inovatoare pentru locuințe. Acestea ne fac viața de zi cu zi mai ușoară, asigură mai mult confort și economie de energie, protejează sănătatea locuitorilor și calitatea clădirii. În același timp, acestea aduc o contribuție importantă la creșterea și menținerea valorii imobilelor pe termen lung. Schüco vă oferă produse și sisteme inteligente și conectabile în rețea, care vă vor inspira și vă vor îmbogăți viața de tip ”smart”.

Ce înseamnă Smart Home la Schüco ? Înseamnă ușa de intrare care se deschide fără cheie, dar doar atunci când proprietarul comandă acest lucru, înseamnă ferestre care se deschid automat pentru a face aerisirea încăperilor, înseamnă sisteme de ventilare inteligente și silențioase care asigură permanent calitatea aerului din interior și legarea tuturor acestor componente într-o unitate centrală computerizată.

Automatizarea ușii de intrare

Sistemul Schüco Door Control System (DCS) înseamnă un plus de estetică pentru ușa de intrare și mai multă siguranță pentru proprietar. Schüco Door Control (DCS) este un sistem modular unic de gestionare a ușilor - pentru comunicarea cu ușa și controlul accesului. Schüco DCS combină comoditatea și securitatea cu cea mai recentă tehnologie și un design sofisticat - și este extrem de ușor de utilizat.

Modulele au un finisaj din sticlă mată, se montează într-o bară din același material integrată în profilul de toc și pot fi alese și combinate în funcție de dorințele fiecărui beneficar. Dintre modulele disponibile amintim aici : număr de casă luminos, sonerie, senzor de mișcare, senzor de prezență. Pentru acces se poate alege o tastatură pentru cod de intrare, un cititor de cartele sau un cititor biometric de amprentă digitală.

Cititorul de amprentă digitală, Schüco Fingerprint Easy poate fi folosit și de sine stătător. Cheile pierdute sau furate sunt istorie, acum puteți deschide ușa de intrare doar cu amprenta unui deget. Sistemul biometric de accesare a amprentelor digitale pentru ușile interioare și exterioare impresionează prin cea mai simplă, mai confortabilă operare și designul elegant și poate memora până la 99 de amprente diferite.

O altă variantă pentru deschiderea fără cheie a ușii de intrare, modulul Schüco BlueCon, folosește tehnologia Bluetooth. Printr-o aplicație instalată pe telefonul inteligent, broasca ușii este acționată printr-o simplă apăsare pe ecranul digital. Legătura dintre broască și telefon se face practic intantaneu, prin bluetooth. În plus, modulul Schüco BlueCon poate fi complet controlat prin Apple Watch 2 & 3.

Aspectul ușii nu este absolut deloc influențat, pentru că modulul BlueCon se montează ascuns și aproape invizibil în falțul ușii, spre partea interioară. Astfel, acesta este și protejat față de ploi și furtuni. Prin Schüco BlueCon, poate fi controlat accesul în casă, fără ca proprietarul să fie acasă. El are posibilitatea de a acorda acces permanent, recurent și limitat în timp și toate acționările asupra broaștei sunt înregistrate de aplicație.

 

Mai mult comfort doar prin apasarea unei taste

Aceste automatizări pentru ușa de intrare oferă un plus de confort și siguranță prorietarilor. Dar nu ne oprim aici. Avem și ferestre și uși glisante în apartament sau casă. Există soluții moderne și pentru aceste elemente. Arhitectura actuală se caracterizează prin dimensiuni tot mai mari ale elementelor mobile, care trebuie să asigure în același timp și o izolare termică cît mai performantă. De aceea, ferestrele și uși noastre glisante pot avea greutăți mari și vor fi greu de deschis manual. Pentru aceste situații, soluția este feroneria mecatronică Schüco TipTronic SimplySmart.

Cu Schüco TipTronic SimplySmart, tot ce trebuie să faceți este să apăsați un buton pentru a deschide și închide ferestrele și chiar și ușile glisante mari și grele. Și încă ceva: dacă vremea se strică, senzorii meteorologici integrați închid automat toate ferestrele. Tehnologia de acționare este ascunsă în falțul elementelor și funcționează extrem de lin. Pentru acționare se poate folosi o tastatură sau o tabletă.

Motorizarea ferestrelor permite realizarea unui program de „răcire nocturnă” naturală, fără costuri suplimentare de energie. Pentru a utiliza în mod optim răcirea pe timp de noapte, senzorii integrați sunt cuplați cu senzori de temperatură interioară și exterioară, iar ferestrele sunt deschise sau închise în funcție de temperatura stabilită.

 

Diverse statistici privind criminalitatea din ultimii ani arată că spărgătorii aleg adesea ferestrele și ușile franceze ca punct de intrare preferat. Pentru a contracara acest lucru, sistemele de ferestre de la Schüco oferă caracteristici de securitate deosebit de bine concepute. Feroneria Schüco TipTronic blochează fereastra cu încuietorile sale de siguranță în mai multe puncte și garantează o protecție sporită semnificativ la efracție până la RC 2 (WK2). Comutatoarele magnetice asigură monitorizarea și transmit informații despre starea ferestrelor către sistemele de control ale clădirii și către orice sistem de alarmă.

De ce vorbim atâta despre ventilație?

Aerul bun trebuie să-l simți - dar să nu-l vezi. Aerisirea clădirilor înseamnă mai mult decât simplul schimb de aer. Este vorba despre protecția durabilă a structurilor clădirilor, despre menținerea valorii proprietății și despre utilizarea eficientă a energiei. Dar cel mai mult este vorba despre sănătatea și bunăstarea ta. Ventilația regulată și adecvată este foarte importantă - iar calitatea aerului furnizat din exterior joacă un rol central. Soluțiile de ventilație descentralizată de la Schüco oferă soluții pentru asigurarea aportului de aer curat în încăperi, și economie de energie prin recuperarea căldurii din aerul evacuat și încălzirea celui introdus în cameră. În plus, aparatele sunt compacte, elegante, pot fi montate deasupra sau in laterala ferestrei permitând instalarea storurilor sau perdelelor și funcționează silențios.

Un exeplu este Schüco VentoTherm Twist . Acesta are un randament de recuperare a caldurii de 80% și funcționează pe baza senzorilor care determină concentrația de dioxid de carbon din încăperi. Protecția împotriva prafului, insectelor și polenului este garantată de un filtru de aer exterior clasa F7, care permite inclusiv persoanelor alergice să respire ușor. Și în ceea ce privește izolarea fonică, sistemul asigură, de asemenea, că ceea ce ar trebui să rămână în exterior rămâne cu siguranță afară.

Dacă doriți ca toate elementele automatizate prezentate mai sus să funcționeze unitar și casa dumneavoastră să fie inteligentă, de exemplu să oprească încălzirea în timp ce deschide ferestrele, avem soluția Schüco Building Skin Control (BSC)

Cu sistemului Schüco Building Skin Control, componentele de automatizare de la Schüco pot fi conectate inteligent în rețea. Software-ul controlează de ex. închiderea automată a ferestrelor când plouă, ventilație controlată de timp sau răcirea nocturnă economisitoare de energie.

Cu aplicația Schüco BSC, puteți gestiona, seta și controla sistemul BSC rapid și intuitiv prin intermediul smartphone-ului și prin comenzi vocale, prin Amazon Alexa, de exemplu.

Pentru mai multe detalii tehnice vizitați www.alukoenigstahl.ro si https://perspective.alukoenigstahl.ro.