Pe 30 august, companiile IULIUS și Atterbury Europe din Timișoara au inaugurat proiectul Iulius Town mixte, cea mai mare investiție din regiune, în valoare de 442 de milioane de euro. Aceasta a implicat integrarea centrului comercial Iulius Mall Timișoara într-un proiect de regenerare urbană, adăugând funcțiuni de retail, birouri și divertisment.

Din valoarea totală, au fost investite 327 de milioane de euro, inclusiv în Iulius Mall, la care se adaugă alte 115 milioane de euro destinate celei mai înalte clădiri de birouri aflate în construcție în România.

Iulius Town este primul proiect cu destinație mixtă din vestul țării și al doilea din portofoliul IULIUS, după Palas Iași. Este un proiect regional care vizează Timișoara, clienții din județele limitrofe și pe cei din țările vecine, Serbia și Ungaria.

Situat în centrul Timișoarei, Iulius Town este o sumă de recorduri: cel mai mare spațiu de retail din afara Bucureștiului - 120.000 mp, 450 de magazine - și cea mai mare ofertă de spații de birouri clasa A din regiune - peste 100.000 mp.

Iulius Gardens, principala ancoră a proiectului.

Branduri internaționale în premieră, cele mai noi concepte de afaceri disponibile în Europa și o varietate de cafenele și restaurante tematice cu terase și vedere la spațiul verde confirmă faptul că Iulius Town este destinația numărul unu în vestul țării pentru cumpărături, petrecerea timpului liber și socializare. Traficul anual estimat este de peste 20 de milioane de vizitatori.

Parcul a necesitat o investiție în valoare de 8,7 milioane de euro și a fost realizat de profesioniști din Italia, Germania și România. Zona verde include 10.000 de arbuști, 1.400 de arbori mari, zone acoperite cu gazon special, un lac, un carusel venețian pentru copii, un pavilion, promenade și locuri pentru evenimente în aer liber.

Iulius Town are, de asemenea, un centru de conferințe cu trei săli elegante și o capacitate de până la 1.000 de persoane pentru evenimente de afaceri și private.

Polul regional pentru investiții în afaceri și infrastructură

Iulius Town cuprinde peste 100.000 mp de spații de birouri, în care vor lucra aproximativ 13.000 de persoane. Primele trei clădiri sunt operaționale (50.000 mp de suprafață închiriabilă). Printre chiriași se numără 30 de companii multinaționale din domeniul IT, auto și de asistență pentru clienți. Cea de-a patra clădire aflată în construcție va fi, de asemenea, cea mai înaltă clădire de birouri din România. United Business Center 0 (155 m înălțime, 27 de etaje) va include 52.000 mp de spațiu închiriabil, un centru medical, restaurante, magazine și un centru de conferințe.

Orașul Iulius și-a asumat investiții în infrastructură în valoare de 13 milioane de euro. Drumurile din apropiere au fost modernizate, iar un tunel auto cu două benzi va contribui la fluidizarea traficului.

Alte 40,7 milioane de euro au fost investite în locuri de parcare, iar numărul de locuri disponibile depășește 4.000. La acestea se adaugă cele 800 de locuri de parcare pentru biciclete.